Skipsteknisk designer nye Geir!


H.P.  Holmeset, Grytastranda, Haram, velger Skipsteknisk  som designer for sin nye linebåt. Båten skal bygges ved Vaagland Båtbyggeri, Halsa.

Nye Geir måler 61.8 x 13.5m og er av typen ST-156 XL. Rederi og designer har jobbet tett sammen for å utvikle en svært effektiv linebåt, hvor miljøavtrykk, arbeidsmiljø og kvalitet på sluttproduktet står i fokus. Båten vil bli utstyrt med dragerbrønn og autolineutstyr for omtrent 70.000 krok. Fabrikken vil kunne produsere både HG og filetert fisk og har en lastekapasitet på 500 tonn. Rederiet videreutvikler nå konseptet fra sin forrige båt og forbedringer blir gjort på blant annet dragerbrønn, blokkhotell, fabrikk og fremdriftsløsning.

I tillegg til at både designer og verft ligger i Møre og Romsdal, er rederiet svært fornøyd med å kunne velge lokale underleverandører til mye av utstyret om bord. –Det er viktig for oss å være med å opprettholde kompetansen og arbeidsplasser i fylket, sier reder Hallgeir Holmeset. – I tillegg til å være konkurransedyktig på pris, ser vi det som en stor fordel å kunne ha leverandørene nært og kunne fortsette den tette prosjektutviklingen sammen med dem.

- Dette er tredje gang H.P. Holmeset velger Skipsteknisk som designer for sine nybygg, sier salgssjef i Skipsteknisk Inge Bertil Straume.  - Vi er svært glade for at H.P. Holmeset igjen velger oss og vi ser fram til å jobbe videre med et så fremoverlent rederi.

Geir får byggenummer 158 på Vaagland og skal leveres desember 2019.

ST Design - type ST-156 XL AutolinebåtLengde OA / bredde: 61.80 m / 13.50 m

Mannskap : 22 persons

Fremdrift : 2500 kW

Frysekapasitet : 60 tonn/dag
For ytterligere informasjon, kontakt:

Inge Bertil Straume, Salgssjef Fiskeri

ibs@skipsteknisk.no, +47 70103370/+47 91660011